Clever.

Var inte alltför optimistisk - ljuset i tunneln kan vara ett tåg.


Spring is here?

- I alla fall känns det som att den är på god väg. Egentligen påverkas jag inte sådär hysteriskt mycket av vilket väder eller vilken årstid det är. Jag kanske inte direkt njuter när regnet piskar mot ansiktet i ett novembergrått Göteborg när jag springer till bussen och förgäves försöker undvika vattenpölar. Men jag inbillar mig i alla fall att jag försöker lägga minimalt med energi på något som jag inte kan påverka för fem öre.

De senaste dagarna har hur som helst präglats av väldigt fint väder här på västkusten! Snön smälter, vårskorna invigs och solen värmer i ansiktet (och hundskiten kommer fram på gatorna, men det är ju en världslig sak). De gråa byggnaderna i Göteborg känns inte fullt så gråa, de olyckliga människorna ser piggare ut. Fast snart kommer det bli hemskt varmt på bussarna. Det är konstigt, det kommer att vara som att sitta i ett supervärmeisolerat växthus, typ.. I alla fall så är det stor skillnad mot vinterhalvåret när ljudet av feta regndroppar som slår mot fönstrena ekar på orusttrafikens bussar, vilka för övrigt är fyllda av irriterade pendlare som p.g.a. detta höstfenomen till ingen nytta försöker slumra någon extra halvtimma.

När jag var ute på min morgonpromenad idag så lyfte jag med jämna mellanrum blicken mot en klarblå himmel med vita får som gick och betade på sockarvadd. Det var vackert. Jag vet att snart ser man (och hör man) motorcyklar titt som tätt, affärsmän kommer strosa ledigt längs Avenyn med jackan slängd över axeln och skortärmarna uppkavlade, motvilliga att gå tillbaka till kontoret. Studentklungor kommer möjligtvis bestämma sig för att byta ut någon enstaka föreläsning mot att sträcka ut sig i stora cirklar i någon park. Ankorna kommer samlas runt dammen, glada över att de slipper leta efter mat själva. Klumpar med blött bröd kommer att flyta runt på vattnet och bara vänta på att någon ska picka i sig det. Barn kommer att leka på lekplatsen medan deras föräldrar kommer att sitta och lapa sol, med ena ögat stängt och det andra lättjefullt fokuserat på deras uppspelta avkommor, som frambringar rörelsemönster som bara barn kan, av ren förtjusning. Snart kommer butiksinnehavare stå i dörrpningen till sina tomma affärer och iaktta världen omkring sig. Kontorsarbetarna kommer att sitta och drömskt spana ut genom fönstret högt uppe i sitt instängda kontor och avundsjukt titta på hur världen viberar utanför. När det är vår så fylls luften av skratt, alla går med lätta steg och ett leende på läpparna. Folk trängs obekymrat på uteserveringar, inte alls samma trängsel som uppstår på tågstationer när ett, två eller tre tåg ställts in p.g.a. snöstorm i mitten på januari. Kläder tas av och hängs på stolar.

Linnea Gimbringer, lite smått lyrisk av bara tanken på att det snart är vår. Okej, kanske att jag påverkas lite av vädret ändå.


14 mars

Idag - födelsedag. Nittonde närmare bestämt. Grattis till ingenting :) I ett helt år kommer mittemellan vara mitt andranamn. Har idag haft en mycket tänkvärd diskussion med en oerhört bestämd, klok, rättfram, blott sex år gammal ung dam. Hon frågade en hel del om mitt liv. Här har ni ett utdrag.

...
- Du är ju vuxen om ett år Linnea.
- Är man vuxen när man är tjugo? (vad skönt, jag som hört att man blir vuxen då man fyller arton, vilket i och för sig borde innebära att jag har varit vuxen ett helt år, något som inte stämmer för fem öre..)
- JA! Hur många barn ska du ha?
- (BARN!?!?? hon kan inte mena allvar...  jag vet ju inte ens om jag vill ha gröt eller fil på morgonen. JO, hon menar allvar. okej kom igen, don't mess with a six year old.) Eh.. jadu, det vet jag faktiskt inte. Varför undrar du det?
- Ja men när man är tjugo då är man vuxen och då kan man få barn.
- Okej. Jaha, men ja.. Ne jag vet inte hur många! Kanske.. eh (säg något rimligt, hur många barn har folk nu för tiden - 1,4!?) kanske två?
- TVÅ!!?
- Ja, varför inte!? (två är väl lagom!? hjälp hon tittar på mig som om jag just sagt att jag egentligen heter Swerker Swee och bor på Mars tillsammans med min jättefamilj som snart ska komma och ta över hela planeten Tellus.) Hur många ska du ha då?
- Fem. Tre flickor och två pojkar.
- Jaha. Ja, fast man ju såklart inte veta exakt hur många barn man ska ha, eller hur?
- Jo! Det kan man, jag vet! Fast jag har förstås lite längre tid på mig än dig att bestämma exakt. Jag har 14 år och du har bara ett.
- Ja, jo.. det förstås..
...

RSS 2.0